Letselschade bij PTSS

Posttraumatisch Stress Syndroom, of PTSS, ontstaat na een traumatische ervaring. Dit kan een verkeersongeval zijn, maar het kan ook voorkomen bij een bedrijfsongeval. Vooral in beroepen waarbij werknemers te maken krijgen met levensbedreigende situaties komt PTSS veel voor. Denk hierbij aan politieagenten, brandweerlieden of militairen. PTSS kan een grote impact hebben op uw leven. De aandoening gaat namelijk gepaard met angstgevoelens en somberheid. Hierdoor heeft u minder plezier in het leven en kunt u bepaalde taken misschien wel helemaal niet meer uitvoeren. De (emotionele) schade die u ondervindt naar aanleiding van de PTSS heet letselschade.

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor de PTSS, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De verantwoordelijke partij is bijvoorbeeld de veroorzaker van het ongeval of uw werkgever bij PTSS door uw werk.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade bij ptss

Wanneer kan ik een schadevergoeding claim bij PTSS?

In principe kunt u altijd een schadevergoeding claimen wanneer een ander verantwoordelijk is voor de PTSS. Een letselschadezaak met PTSS is echter een gecompliceerd proces. Er is in principe namelijk niets fysiek mis. Er moet dus eerst een diagnose van een medisch professional zijn. Daarna moet gekeken worden naar de oorzaak van de stoornis. Vanuit de oorzaak kan bepaald worden wie verantwoordelijk is. De verantwoordelijke partij moet vervolgens uw schade betalen.

Welke schade wordt vergoed bij PTSS?

De vergoede schade hangt volledig af van uw persoonlijke situatie. Er is namelijk geen standaard voor de mate waarop PTSS iemands leven beïnvloedt. De ene persoon heeft een lichte vorm waardoor diegene het emotioneel zwaar heeft, maar toch enigszins normaal kan functioneren. Een ander kan volledig verlamd zijn door het trauma. De schadevergoeding van deze laatste persoon zal aanzienlijk hoger zijn, vooral omdat de kosten of gemiste inkomsten ook hoger zullen zijn. In een schadeclaim voor PTSS zien we in ieder geval altijd smartengeld en medische kosten voor de psychologische hulp terugkomen. De overige schadeposten hangen af van uw persoonlijke situatie.

Letselschade claimen via een advocaat

Bij gecompliceerde zaken als letselschade bij PTSS is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Het is echter in veel zaken onverstandig om een letselschade advocaat te bellen. Een letselschade advocaat rekent namelijk een flink bedrag om u te helpen met uw schadeclaim. Dit bedrag zal uiteindelijk van de schadevergoeding afgaan wanneer u een no-cure-no-pay regeling heeft. Heeft u dit niet, dan kost de advocaat u sowieso geld, ook als u geen schadevergoeding krijgt.

Een letselschade jurist mag gratis voor u aan de slag. De tegenpartij draait dan op voor de kosten. Naast de kosten is het enige verschil tussen een jurist en een advocaat dat een advocaat mag procederen bij de rechtbank. Een jurist mag dat niet, maar in het overgrote deel van de letselschadezaken is dat ook niet nodig. 95% van de zaken wordt opgelost met de verzekeraar van de tegenpartij.

Smartengeld bij PTSS

Bij het oplopen van PTSS na een ongeval heeft u vaak recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade. Immateriële schade bestaat uit:

  • Psychische klachten
  • Lichamelijk klachten
  • Klachten na een ongeluk

De hoogte van smartengeld is niet eenvoudig vast te stellen en is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat om onzichtbare schade en het is lastig daar een bedrag voor te bepalen.

Letselschade bij PTSS claimen

Heeft u PTSS opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Schakel dan direct een ervaren letselschade jurist in via Flyct.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*