Letselschade bij kneuzingen

Bij een kneuzing is er sprake van een aantasting van het onderhuidse weefsel. Hierbij ontstaat vaak een bloeduitstorting en een zwelling. Vaak is de kneuzing tijdelijk, maar ondanks dat kunt u er nog veel last van hebben. De kneuzingen kunnen van invloed zijn op uw dagelijks leven. U functioneert minder door de pijn of de zwelling. Dit brengt vaak kosten met zich mee. U kunt bijvoorbeeld een paar dagen niet werken en krijgt hierdoor minder loon uitbetaald. Deze schade noemen we letselschade.

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor de kneuzingen, dan kunt u deze letselschade verhalen op die partij. In een letselschadeclaim verwerkt u alle schadeposten die u door het letsel heeft. Dit kunnen kosten zijn die u maakt, maar ook inkomsten die u misloopt.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade bij kneuzing

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij kneuzingen?

U kunt een schadevergoeding claimen wanneer een andere partij verantwoordelijk is voor het letsel. Naast deze aansprakelijkheid moet u ook kunnen aantonen dat de opgelopen schade het gevolg is van het letsel.

Wie er aansprakelijk is voor het letsel hangt af van hoe het in de wet geregeld is. Bij een verkeersongeval is bijvoorbeeld de partij die het ongeval veroorzaakt heeft aansprakelijk. Bij een bedrijfsongeval is dit meestal de werkgever. Wie er precies aansprakelijk gesteld kan worden, hangt dus af van de situatie. Wij helpen u graag bij het bepalen van de aansprakelijke partij. Vervolgens verzamelen we ook de bewijslast die noodzakelijk is om de aansprakelijkheid hard te maken.

Vervolgens moet u aantonen dat er een verband is tussen het letsel en de opgelopen schade. Bij een rekening van een gespecialiseerde arts is dit vaak eenvoudig aan te tonen. Soms ligt dit echter niet voor de hand. Wanneer u bijvoorbeeld uw sport niet kunt beoefenen door de kneuzingen, betaalt u een maand contributie voor niets. Ook deze schade kunt u claimen.

Welke schade kan ik claimen bij kneuzingen?

U kunt alle schade die direct of indirect voortvloeit uit de kneuzingen verwerken in de schadeclaim. De aansprakelijke partij moet namelijk de volledige kosten en gemiste inkomsten vergoeden. Op basis van uw persoonlijke situatie bekijken we in hoeverre de kneuzingen van invloed zijn op uw leven. Hieruit komen vaak de volgende schadeposten.

  • Smartengeld
  • Medische kosten
  • Gemiste inkomsten

Daarbij komen nog alle schadeposten die specifiek zijn voor uw situatie. Door de expertise van de letselschade juristen van Flyct zorgen we ervoor dat we geen schadeposten missen. U krijgt dus een eerlijke schadevergoeding.

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

De hoogte van de schadeclaim is afhankelijk van de schadeposten die van toepassing zijn en de bedragen die daarbij horen. Dit is voor iedereen verschillend. De schadevergoeding voor gemist loon is bijvoorbeeld afhankelijk van het salaris van het slachtoffer. De medische kosten zijn weer afhankelijk van de ernst van het letsel en het bedrag aan medische kosten of eigen risico dat u daarvoor betaalt

Een ervaren jurist bepaalt hoeveel letselschade u kunt claimen bij elke schadepost. Het totaal van de schadeposten wordt de uiteindelijke claim.

Is het nodig om een schadevergoeding te claimen via een advocaat?

Een advocaat inschakelen is niet verplicht. Wel is het erg belangrijk dat u zorgt voor juridische bijstand. De verzekeraar van de tegenpartij zal er namelijk alles aan doen om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Iemand met kennis van letselschade zorgt er dan voor dat u toch de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Deze juridische bijstand hoeft dus niet in de vorm van een letselschade advocaat. Het is vaak zelfs beter om u te laten bijstaan door een letselschade jurist. Een jurist mag namelijk gratis voor u aan de slag, een advocaat vraagt een hoge vergoeding. Het enige voordeel van een advocaat is dat deze mag procederen voor de rechtbank. Dit is in het overgrote deel van de letselschadezaken echter niet nodig.

Een letselschade jurist kan u helpen met de nodige ondersteuning, zonder de torenhoge rekening achteraf. Mocht het tijdens het proces nodig zijn om te procederen, dan zorgen wij voor een ervaren letselschade advocaat.

Letselschade bij kneuzingen claimen

Heeft u kneuzingen opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in. De andere partij moet namelijk voor uw kosten en gemiste inkomsten opdraaien. U heeft recht op een schadevergoeding.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*