Schadevergoeding na mishandeling

U bent mishandeld en u heeft hier fysieke of emotionele schade aan over gehouden. Vanzelfsprekend wilt u de dader aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Maar hoe werkt een schadevergoeding na mishandeling? En hoe hoog is de schadevergoeding waar u op kunt rekenen?

Wanneer u werkt wilt maken van uw letselschadeclaim, dan kunt u zich het beste laten bijstaan door een ervaren letselschade jurist. De specialisten van Flyct helpen u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken via 088 100 43 00.

Wilt u eerst weten of uw zaak kans van slagen heeft? Via de online letselschadetest kunt u bekijken of u recht heeft op een schadevergoeding.

Doe de test

Hoe hoog is de schadevergoeding bij mishandeling?

De hoogte van de schadevergoeding hangt af van uw persoonlijke situatie. De letselschadevergoeding bestaat voor een deel uit de vergoeding voor fysieke en materiële schade en voor een deel uit de vergoeding voor immateriële schade. Dit laatste deel van de schadevergoeding heet ook wel smartengeld.

Schadevergoeding voor materiële schade na mishandeling

Materiële schade na mishandeling is de schade die u lijdt door het letsel. Dit zijn alle onkosten en gemiste inkomsten die u heeft geleden door de geweldpleging. U dient hierbij wel aannemelijk te maken dat de kosten en gemiste inkomsten door het letsel komen en dus het gevolg zijn van de mishandeling. Hoe hoog dit deel van de schadevergoeding precies is, is afhankelijk van de schadeposten die van toepassing zijn op uw zaak.

Enkele voorbeelden van schadeposten na mishandeling zijn:

  • Kosten voor hulp in de huishouding omdat u dit niet meer zelf kunt doen
  • Ziekenhuiskosten (eigen risico of onverzekerde zorg) om te herstellen van uw verwondingen
  • Gemiste inkomsten omdat u door het letsel niet kunt werken

De uiteindelijke schadevergoeding voor materiële schade bestaat uit de som van deze schadeposten. De hoogte van dit deel van uw letselschadevergoeding is dus afhankelijk van de schade die aan het letsel toe te rekenen valt.

Er zijn veel verschillende schadeposten die u kunt verwerken in de schadeclaim. Mensen die weinig ervaring met letselschade hebben, zien er vaak een paar over het hoofd. Hierdoor valt de schadevergoeding lager uit. Door de hulp van de letselschade juristen van Flyct weet u zeker dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor gratis juridische hulp bij letselschade.

Schadevergoeding voor immateriële schade na mishandeling

Mishandeling gaat vaak ook gepaard met immateriële schade. U kunt getraumatiseerd of depressief raken. De mishandeling heeft hierdoor verstrekkende gevolgen voor uw geestelijke gezondheid. Deze schade had u niet gehad als u niet het slachtoffer was geweest van mishandeling. U heeft dus recht op compensatie. Deze compensatie heet ook wel smartengeld.

Het is echter lastig om een prijskaartje te hangen aan emotioneel leed. Het is lastig meetbaar en daarbij zal een geldbedrag de pijn nooit kunnen wegnemen. Om toch tot een schadevergoeding voor immateriële schade te komen, maken letselschade juristen gebruik van de Smartengeldgids van de ANWB. In deze gids worden alle gerechtelijke uitspraken omtrent smartengeld verzameld. De gids dient vervolgens als referentie voor alle vergelijkbare zaken.

Met behulp van de kennis en ervaring van Flyct en de gegevens uit de Smartengeldgids hebben wij de Smartengeldcalculator ontwikkeld. Via deze online tool kunt u een indicatie krijgen van de hoogte van het schadebedrag. Aan deze berekening kunnen geen rechten ontleend worden. De uiteindelijke berekening zal plaatsvinden wanneer een van onze juristen uw zaak in behandeling neemt.

Voorbeelden van mishandeling

Mishandeling bestaat in vele vormen. De definitie luidt: “opzettelijk toebrengen van pijn of lichamelijk letsel”. Enkele vormen van mishandeling zijn:

  • Huiselijk geweld
  • Seksueel misbruik
  • Verwaarlozing
  • Kindermishandeling
  • Psychische mishandeling
  • Lichamelijke mishandeling

Welke vorm van mishandeling u ook is aangedaan, u kunt altijd een schadevergoeding claimen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat een ander aansprakelijk is voor het letsel. Een letselschade jurist of advocaat kan u helpen bij het aantonen van deze aansprakelijkheid.

Hulp door een ervaren jurist

Bij Flyct werken letselschade juristen. Onze specialisten zijn actief in heel Nederland. Er is dus altijd een letselschade jurist in de buurt die u kan helpen bij uw zaak. Het intakegesprek kan bij u thuis plaatsvinden, telefonisch of bij ons op kantoor. Onze intake is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Neem vrijblijvend 24/7 contact met ons op:

Wij zijn 24/7 voor u telefonisch bereikbaar. U kunt dus ook 's avonds en in het weekend bij ons terecht!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade