Omscholing en daarna?

In de dagelijkse praktijk van Flyct komt het vaak voor dat slachtoffers door hun ongeval hun oude werk niet meer kunnen oppakken. Werkgevers zijn verplicht om alternatieve functies aan te bieden maar als dat echt niet lukt, lijkt omscholen de aangewezen weg.  Flyct heeft een heleboel slachtoffers begeleid op weg naar nieuw werk.  De werkzaamheden van Flyct stoppen op moment dat men een nieuwe baan heeft. Hoe het verder gaat met de ex-slachtoffers weten we dus niet.

Het zou leuk zijn om te kunnen zien hoe het iemand vergaat die na een ongeval is omgeschoold en heel ander werk heeft aangenomen. Himet kreeg die kans.

Hikmet was buschauffer bij RET. Hij was een geziene collega die hield van zijn werk. Als gevolg van een motorongeluk kon Hikmet het beroep van chauffeur niet meer uitoefenen. Bij RET werd hem als alternatief tijdens zijn re-integratie tijdelijk een administratieve functie aangeboden op de afdeling schadeafhandeling.  Dit heel andere ( helaas tijdelijke) werk sprak Hikmet aan.

De leergierige Hikmet haalde snel de diploma’s Wft basis en Wft schade particulieren. Toen Hikmet bij Flyct solliciteerde werd hij gelijk aangenomen. Hikmet studeert nu Wft schade bedrijven en zal daarna met de cursus licht letsel beginnen.

Eigenlijk vindt hij schaderegeling leuker dan een bus besturen. Waar een ongeval allemaal niet toe kan leiden.