Letselschade bij seksueel misbruik of verkrachting

Seksueel misbruik en verkrachting gaan vaak gepaard met ernstig psychisch letsel. Daarnaast kan er ook fysiek letsel ontstaan omdat het seksuele misbruik gepaard gaat met mishandeling.

Voor het letsel dat ontstaat, kunt u een schadevergoeding claimen. De persoon die verantwoordelijk is voor het letsel moet deze schadevergoeding betalen.

De letselschade juristen van Flyct helpen u gratis aan een eerlijke schadevergoeding. U kunt ons 24/7 bereiken via 088 100 43 00. Wilt u eerst zeker weten of uw zaak kans van slagen heeft? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of u een schadevergoeding kunt claimen.

Doe de test

 

Hoeveel schade kunt u claimen na seksueel misbruik?

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van het opgelopen letsel en de bijbehorende kosten. Om de hoogte van het schadebedrag te bepalen, moeten we dus kijken naar uw persoonlijke situatie. Over het algemeen komen de volgende schadeposten terug in een letselschadeclaim bij seksueel misbruik:

  • Medische kosten voor een psycholoog (buiten de zorgverzekering)
  • Emotionele schade (smartengeld)
  • Kosten voor behandeling van gynaecologische klachten

De schadevergoeding beperkt zich echter niet tot deze kostenposten. Samen met u kijken we naar uw persoonlijke situatie om te bekijken welke kosten of gemiste inkomsten u nog meer mee moet nemen in de schadeclaim. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een depressie oploopt en hierdoor (deels) arbeidsongeschikt wordt. De aansprakelijke partij moet dan de gemiste inkomsten vergoeden.

Laat u in een letselschadezaak altijd bijstaan door een ervaren letselschade advocaat of jurist. U weet dan zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Daarnaast zal een jurist of advocaat de strijd aangaan met de vertegenwoordiger van de aansprakelijke partij. U hoeft deze vaak emotionele gesprekken dus niet zelf te voeren en u wordt niet overrompeld door de verzekeraar of jurist van de persoon die u dit leed aangedaan heeft.

Neem contact op met Flyct en schakel een ervaren letselschade jurist in om uw belangen te behartigen. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Verjaring van letselschade door verkrachting

Schade door seksueel misbruik komt vaak pas jaren later aan het licht. Soms komt dit omdat de misstanden verzwegen worden of omdat de psychologische effecten van het misbruik zich pas veel later openbaren. Er geldt een absolute verjaringstermijn van 20 jaar voor alle letselschadezaken. Dit wil zeggen dat u geen schade meer kunt claimen wanneer het voorval langer dan 20 jaar geleden is. Er wordt hierin geen rekening gehouden met of u op de hoogte was van het letsel. Daarnaast geldt er een relatieve verjaringstermijn van vijf jaar. Deze termijn geldt vanaf het moment dat u weet dat u letsel opgelopen heeft.

Het kan dus zo zijn dat u vijf jaar na het misbruik merkt dat u psychologische klachten heeft. U gaat in behandeling met alle kosten en mogelijk gemiste inkomsten.. U heeft dan vijf jaar de tijd om deze kosten op de verantwoordelijke partij te verhalen, tenzij het misbruik al meer dan 20 jaar geleden is.

Hulp bij letselschade door misbruik of verkrachting

Schakel een ervaren letselschade jurist in wanneer u letsel oploopt door seksueel misbruik of verkrachting. De juristen van Flyct helpen u gratis aan een eerlijke schadevergoeding. We stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat zij opdraaien voor het leed dat veroorzaakt is. U kunt ons 24/7 bereiken via 088 100 43 00. Wilt u eerst zeker weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of u een schadevergoeding kunt claimen.

Doe de test

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Neem vrijblijvend 24/7 contact met ons op:

Wij zijn 24/7 voor u telefonisch bereikbaar. U kunt dus ook 's avonds en in het weekend bij ons terecht!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade