Nieuws

Een hondenbeet kan flink letsel veroorzaken.

Bent u gebeten door een hond? Lees hier waar u aan moet denken en wat u kunt doen.

Hondenbeet

Een hondenbeet kan flink wat schade toebrengen, zowel lichamelijk als psychisch. Jaarlijks worden in Nederland bijna 40.000 mensen behandeld voor een hondenbeet. Naast letselschade door de beet zelf, kunnen de kosten voor de behandeling of door gemiste inkomsten flink oplopen. In de meeste gevallen kunt u de schade die ontstaat door een hondenbeet claimen. Er zijn daarbij wel wat dingen waar u op kunt letten. Lees hier meer over wat te doen bij een hondenbeet.

Bijtwond hond

Het is altijd schrikken als u of uw kind door een hond wordt gebeten, dat staat buiten kijf. Toch is de ene hondenbeet de andere niet. Zo maken we onderscheid tussen een oppervlakkige hondenbeet ofwel lichte hondenbeet en een hondenbeet met open wond. Ook de behandeling van een hondenbeet hangt onder andere af van het wondbeeld. Huisartsen handelen bij een hondenbeet naar de NHG-behandelrichtlijn voor traumatische wonden en bijtwonden.

Wat te doen bij EEN hondenbeet

Neem altijd contact op met de huisarts als u gebeten bent door een hond. Houd de wond goed in de gaten. Als u niet of langer dan 10 jaar geleden bent ingeënt tegen tetanus, is het belangrijk om zo snel mogelijk een tetanusprik te halen.

Hondenbeet aansprakelijkheid

Het is goed om te weten dat bij een hondenbeet de eigenaar van de hond altijd aansprakelijk is. Ook al heeft de eigenaar niet altijd directe schuld, bij een hondenbeet ontstaat vaak schade die op de eigenaar te verhalen is. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig om na een hondenbeet de contactgegevens van de eigenaar te verzamelen. Vraag hierbij, als u het niet vertrouwt, gerust om contactgegevens (en die van de verzekering) en maak een foto van de hond. Ook is het voor uw dossier goed om foto’s van de schade te maken en getuigen te verzamelen. Misschien wel het laatste waar u aan denkt na een hondenbeet, maar het kan later van pas komen.

Hoeveel SCHADEVERGOEDING na EEN hondenbeet?

Hoeveel schadevergoeding u kunt claimen na een hondenbeet hangt niet alleen af van de lichamelijke schade. Vaak worden kosten over het hoofd gezien die wel direct met de hondenbeet in verband te brengen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kapotte bril, parkeerkosten bij een arts of een sportschoolabonnement dat u een tijd niet kunt gebruiken. Ook gemiste inkomsten kunt u claimen. Het is verstandig om een overzicht bij te houden van de gemaakte kosten. Een letselschade-specialist kan u hierbij helpen en zorgt ervoor dat u in deze stressvolle situatie geen (door de letselschade ontstane) schadeposten over het hoofd ziet.

Niet iedere hondenbeet is hetzelfde

In sommige gevallen loopt de psychische en lichamelijke schade na een hondenbeet hoog op. Zeker als het gaat om blijvende lichamelijke ongemakken of grote littekens bijvoorbeeld door een arm, hand of gezicht.

Cosmetische schade door een hondenbeet kan hoog oplopen. In sommige gevallen moet er zelfs een plastische chirurg aan te pas komen. Dit komt vooral voor bij een hondenbeet in het gezicht. Maar ook een beet in uw arm of hand kan ingrijpende gevolgen hebben. Zeker als pezen of spieren daarbij worden beschadigd. Ook emotionele schade na een hondenbeet ka nee grote invloed hebben op uw dagelijkse leven. Weet dat u deze last niet alleen hoeft te dragen en dat u ook voor deze schade smartengeld kunt claimen? Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe de letselschadetest voor een snelle en fatsoenlijke inschatting.

Pak de draad weer op na een hondenbeet

Als u gebeten bent door een hond is dat al erg genoeg. Als u daarna ook nog eens met extra kosten blijft zitten, is dit dubbel zo oneerlijk. Een letselschade-specialist helpt u met de schade claimen waar u recht op heeft. Bij Flyct kunt u vertrouwen op juridische hulp en claimen wij uw schade met lef. U profiteert daarbij van gratis rechtsbijstand en vrijblijvend advies bij letselschade. Laat er geen gras over groeien en meld uw schade vandaag nog!

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade